Lusso Accessibile

Home
23-07-2009 Ogentest Afdrukken E-mailadres

Vandaag is Floor naar het ziekenhuis geweest voor een ogentest.

Floor wilde bij het consultatiebureau niet mee werken aan een ogentest. Elke keer hield ze op bij een bepaalde regel figuurtjes. Ook kijkt Floor af en toe wat scheel, vooral als ze moe is. Tijdens onze halfjaarlijkse controle bij het spinateam hebben we dit aangegeven en de kinderarts vond het nodig Floor te laten testen bij een oogarts. We moesten al vroeg in Utrecht bij het UMC zijn. Nadat we ons gemeld hadden, konden we naar binnen en twee aardige dokters vroegen of zij met een lampje in Floor haar oogjes mochten kijken. Floor vond het helemaal niets en drukte twee vingertjes voor haar ogen. Na een minuut of tien besloten de artsen ons even weg te sturen om later terug te komen. 15 minuten later poging 2. Floor kijkt nu heel voorzichtig onder haar handje door. Net genoeg om de dokter te laten kijken. Het eerste gedeelte zit erop.

Nu moeten we naar een verpleegkundige die Floor oogdruppeltjes geeft waardoor haar pupillen heel groot worden en de oogdruk gemeten kan worden. Het middeltje heeft wel een bijwerking: Je ziet 12 uur lang van dichtbij niet zo helder meer. Floor is het er niet mee eens en knijpt haar ogen stijf dicht. Met wat hulp van papa lukt het de verpleegkundige om 2 druppels per oog toe te dienen. Nu moeten we een half uurtje wachten die we opvullen met koffie, appelsap en een lekker koekje. Terug in de wachtkamer neemt Floor de leiding over een stuk of drie kinderen en dirigeert de kinderen van spelletje naar spelletje. Een wachtende moeder roept nog: “zo, dat is een bijdehante tante” Als we weer aan de beurt zijn werkt Floor goed mee en de artsen kunnen haar ogen bekijken. Alles OK wat sterkte betreft. Het scheel kijken moest in het eerste deel bekeken worden, maar omdat Floor geen zin had proberen we dat nog eens in december. De arts meldt Floor dat ze klaar is. Daar was Floor het niet mee eens, want heel verontwaardigd riep ze:"Jullie moeten mijn ogen nog terugzetten!"

 

 
mei 2009 Egypte Afdrukken E-mailadres

Weer 12 dagen genoten in het Rihana resort in El Gouna (Egypte).
Even spannend of het allemaal goed geregeld was op de luchthaven, maar geen problemen.
Joris en Floor hebben zich perfect vermaakt aan het zwembad, ik trouwens ook!
William heeft 4 dagen gedoken en heeft weer veel mooie dingen gezien (bijv. een schildpad van 1 meter lang en een luipaardhaai).
Misschien volgend jaar weer?

Foto's

 

Ijsjes!!

 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 Volgende > Einde >>

Pagina 15 van 15